Logopæd (talepædagog)

2650  Hvidovre
E-mail: [email protected]

Træffetid:

Mandag – fredag efter aftale.

Hanne Larsen
Logopæd

Logopæden tilbyder sin hjælp til småbørn og skolebørn i Gungehusskolens distrikt, en del børn og forældre kender således allerede logopæden fra vuggestuen og børnehaven.

Det er vigtigt så tidligt som muligt at hjælpe børn, der har vanskeligheder med at udvikle tale og sprog, fordi en god sprogudvikling er én af de vigtige forudsætninger for, at vi får den bedst mulige livskvalitet og selvværdsfølelse. For skolebarnet er en god tale- og sprogudvikling ligeledes en meget væsentlig forudsætning for at kunne lære at læse og stave bedst muligt.

Børnene kan henvises til logopæden af vuggestue- og børnehavepædagoger, lærere, læger og sundhedsplejersker efter aftale med barnets forældre.

Størstedelen af logopædens arbejde udføres som rådgivning og vejledning til forældre, lærere og pædagoger. Hvis der er behov for taleundervisning foregår det i samarbejde med forældre og lærere.

Det er vigtigt at nævne, at forældre også selv kan henvende sig direkte til logopæden for undersøgelse, råd og vejledning, hvis de er i tvivl om deres barns tale- og sprogudvikling. Dette sker heldigvis mere og mere, og må tages som et positivt tegn på, at forældre er blevet bevidste om, hvor stor betydning en god sproglig udvikling har for hele barnets udvikling og indlæring.