GUNGEHUSSKOLEN

Billedet på sidehoved
image

Her kan du logge på Intra

Om skolen

Gungehusskolen er en af Hvidovres 9 kommunale folkeskoler. Skolen ligger placeret for enden af Høvedstensvej, som nabo til Teater Vestvolden.

Gungehusskolen er fra 1964 og blev tegnet af arkitekt Hans Chr. Wilhardt, som i øvrigt har tegnet flere skoler for Hvidovre kommune. Skolen er både udvidet og moderniseret i flere omgange senest i 2013, hvor Sønderkærskolen lukkede og alle elever og lærere blev flyttet til Gungehusskolen. 


Om Solvognen der blev opgravet i Trundholm mose i Odsherred i 1902, en meget sjælden ting fra bronzealderen - ca. 3.000-3.500 fra vor tidsregning. Om tydningen af hesten og vognen skriver rigsarkivar P.V. Glob i sin bog Ved skolens indgangsparti, er opsat "Solvognen" som udsmykning. Arkitekt Wilhardt har fortalt at han valgte solvognen som motiv for sin udsmykning her til skolen fordi solvognens symbolik, der forestiller at den kører solen frem, således at vi får dagen igen, altså bringer lys frem, passede godt til en skoles indgang.

Om Solvognen der blev opgravet i Trundholm mose i Odsherred i 1902, en meget sjælden ting fra bronzealderen - ca. 3.000-3.500 fra vor tidsregning. Om tydningen af hesten og vognen skriver rigsarkivar P.V. Glob i sin bog "Højfolket", side 82: "Skivens blanke side med stråleglansen er tydet som dagens lyse sol, der bliver trukket fra øst til vest, fra venstre til højre på himmelhvælvingen, medens den broncemørke side skulle være den slukkede sol, der om natten førtes ad underjordiske veje til ny opgang i øst".